Oktatás

A korszerű adattárházas és BI eszközök megfelelő kiaknázása sokrétű ismeretanyagot igényel. Oktatási tematikánk a gyakorlati alkalmazási szempontokra koncentrálva ad lehetőséget az informatikai szakemberek és elemzők tudásának fejlesztésére.

Oktatási tevékenységünk 2013-től a BI Akadémia keretében folytatódik!

Általános tematikák

Bevezetés az adattárház-építésébe
Azon ügyfeleink számára, akik most tervezik a vállalati adattárház kialakítását, és szeretnének jobb képet kapni a lehetséges előnyökről és buktatókról, az üzleti életben általánosan alkalmazott megoldásokról, a különböző informatikai cégek szoftvereiről.

Dimenzionális adatmodellezés
Az adattárházak fejlesztésénél általában alkalmazott csillagsémás adatmodellezés filozófiáját és fogásait ismerteti ez a tanfolyamunk, amely gyakorlati példák sokaságán keresztül mutatja be a különböző modellezési fogásokat.

Oracle-specifikus tematikák

Oracle BI/DW körkép
A tanfolyamunk átfogó képet ad az Oracle által forgalmazott adattárházas és üzleti intelligencia eszközökről. A tematikában szerepelnek az adatbáziskezelő és opciói, az adatmozgató (ETL) eszközök, a jelentéskészítő szoftverek és a különböző OLAP szerverek és a ráépülő analitikus alkalmazások.

Az Oracle adatbáziskezelő adattárházas környezetben
Ez a tanfolyamunk részletesen bemutatja az Oracle RDBMS adattárházas funkcióit mind a fejlesztők, mind az üzemeltetők szempontjából. A tematikában az adatbáziskezelő beépített képességei mellett szó esik a leggyakrabban használt kiegészítő opciókról is.

Az Oracle Warehouse Builder használata
A gyakorlatorientált tanfolyamon a hallgatók megismerkedhetnek az OWB használatával. A bevezető és haladó részből álló tanfolyamcsomag jó alapokat nyújt az adattárházas projektek kivitelezéséhez.

Oracle BI Suite adminisztráció
A tematika az Oracle BI Suite Enterprise Edition (régi nevén Siebel Analytics) metaadat-rétegének kialakításához szükséges ismereteket tartalmazza.

Oracle BI Suite jelentéskészítés
Ez a tanfolyam az előző kurzus párjaként az Answers és Dashboard eszközök használatának elsajátítását segíti elő.

Oktatási tevékenységünk 2013-től a BI Akadémia keretében folytatódik!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.